Ce sunt și la ce folosesc senzorii de mișcare

senzori-de-miscare

Senzorii de mișcare sunt o componentă a unui sistem de securitate, ce au capacitatea de a sesiza mișcarea, trimițând un semnal panoului de control al sistemului de securitate. Acești senzori pot detecta și cea mai fină mișcare în aria pe care o acoperă.

Ce funcții pot îndeplini senzorii de mișcare

Senzorii de mișcare pot îndeplini mai multe funcțiuni, în funcție de sistemul în care au fost încorporate.

De pildă, luminile din curte (toate sau numai o parte) se pot aprinde doar atunci când este detectată prezența cuiva. Când sunt incluși într-un sistem de detecție efracție, senzorii de mișcare declanșează alarma și, mai departe, sistemul poate trimite o notificare unui centru de monitorizare efracție. Mai există posibilitatea ca senzorii de mișcare să fie incluși într-un sistem de supraveghere video, caz în care rolul lor este de a activa camerele video. Se înțelege că, în funcție de complexitatea sistemului de securitate instalat, impulsul trimis de un senzor de mișcare poate determina reacția simultană ori separată (în funcție de setări) a elementelor enumerate mai înainte.

Tipuri de senzori

Raza de acțiune a unui senzor utilizat în sistemele de securitate obișnuite bate până la 12 metri, într-un unghi de 135°. În funcție de tehnologia încorporată, se clasifică astfel:

  • Senzori pasivi cu infraroșu, cei mai răspândiți, capabili să detecteze mișcarea și căldura, în zonele acoperite;
  • Senzori cu tehnologie duală, ce adaugă capacităților de sesizare a prezenței în infraroșu, pe cele ale unui senzor cu microunde, fapt ce conduce la o sporire semnificativă a acurateței de detecție și reducere a alarmelor false.
  • Senzori cu ultrasunete, care acționează prin scanarea zonei acoperite cu unde ultrasocice;
  • Senzori de vibrație, capabili să sesizeze vibrații.
  • Senzori de mișcare cu contact, care protejează ușile și ferestrele. Aceștia trimit un semnal de alarmare panoului de comandă atunci când cineva încearcă să deschidă o ușă sau un geam.

Cum facem alegerea

Noi vă putem ajuta să faceți cele mai bune alegeri de echipamente, atunci când vă instalați un sistem de detecție efracție. Ochiul nostru de specialist înțelege imediat care sunt punctele vulnerabile, nelăsând nicio breșă răufăcătorilor. Nu ezitați să luați legătura cu noi!

Contactați-ne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *