Mentenanță (întreținere hardware si software sisteme IT)

Complexitatea rețelelor informatice actuale necesită lucrări constante de ajustare, pentru a fi menținute în parametri optimi de fucționare. Mai ales când vorbim de mai mulți participanți la rețea, fiecare cu gradul său de pricepere informatică, defecțiunile sunt de neevitat. Un abonament de mentenanță a sistemului informatic rezolvă problema.

Iată în ce constă, foarte succint, activitatea de mentenanță:

  • verificare hardware: teste specifice pentru fiecare categorie de componente (benchmarks), temperaturi, etc;
  • verificare software: sistem de operare, regiștri, drivere, aplicații;
  • verificare condiții optime de funcționare: temperatură, umiditate, praf, etc.

Prin activitatea de metenanță încercăm asigurarea condițiilor recomandate de producători atât hardware cât și software, atât la nivel de componență cât și la nivel de sistem, condiții care nu fac altceva decât să crească perioada de utilizare a echipamentelor, activitatea și costurile fiind în parametri prestabiliți.

Rețelistică (implementare, dezvoltare, extindere rețele etc.)

Asigurăm conexiune optimă la internet în fiecare încăpere a spațiului de lucru. Fie că trebuie să proiectăm, să implementăm o rețea de internet sau numai să îmbunătățim ori să extindem rețeaua existentă rezultatul va fi unul de excepție.

Soluțiile de proiectare și întreținere a rețelelor de calculatoare au ca rezultat funcționarea acestora în parametri optimi, configurarea în variante cablate, wireless sau combinate în funcție de numărul de utilizatori, echipamentele conectate și nevoia de mobilitate, conform celor mai noi standarde.

Externalizare servicii IT

O problemă cu computerul, rooter-ul, rețeaua, serverul? Nu vă mai doare capul! În baza unui abonament, noi remediem problema, chiar înainte ca aceasta să fie sesizată de dumneavoastră.

Externalizare IT/Outsourcing IT, poate presupune desființarea unor posturi sau numai o eficientizare a lor. Făcută în urma unei analize corecte, externalizarea IT poate contribui la diminuarea costurilor generând automat creșteri ale profitului.